Ο Πέτρος και ο Λύκος

Ο Πέτρος ήταν λίγο περίεργος σήμερα στη δουλειά. Βασικά ήταν κακοδιάθετος και μιλούσε ανόρεχτα μέσα από τα δόντια του. Όταν είχαμε βγει έξω για τσιγάρο κάποια συνάδελφος τον ρώτησε «Τι έχεις ρε Πέτρο; Γιατί τέτοια μούτρα;» . «Ξόδεψα περίπου 2 ώρες στο τμήμα χτες το βράδυ» απάντησε κοφτά και αμέσως οι υπόλοιποι καπνίζοντες γύρισαν προς το μέρος του και άρχισαν τις ερωτήσεις.


Η στάση του λεωφορείου στην Κηφισίας, στο ύψος των Αμπελοκήπων, ήταν σχετικά γεμάτη. Έβρεχε αρκετά. Τα αυτοκίνητα περνούσαν μπροστά από τη στάση αργά λόγω της κίνησης. Το κάδρο ήταν πάνω κάτω γνώριμο.
Μία γιαγιά καθόταν στο παγκάκι κρατώντας γερά τη μαύρη δερμάτινη παλιά τσάντα της και κάτι μπλε πλαστικές σακούλες. Δίπλα της, πιάνοντας όλο τον υπόλοιπο χώρο καθόταν μία υπέρβαρη μεσήλικη γυναίκα που φορούσε γούνα και ήταν υπερβολικά βαμμένη. Άλλες δύο γυναίκες γύρω στα 30 ήταν όρθιες ενώ ένας άνδρας γύρω στα 40 με σκουρόχρωμο δέρμα ήταν έξω από το υπόστεγο κρατώντας μία ομπρέλα.
Με φουριόζικο βήμα ένας νεαρός, το πολύ 25 χρονών πλησίασε στη στάση. Είχε πολύ κοντά μαλλιά και κάτι περίεργες τούφες πετούσαν στο κεφάλι του. Έκατσε δίπλα στον άνδρα με την ομπρέλα και άρχισε να του μιλάει προσβλητικά.


Όταν ο άνδρας –και κανένας άλλος – δεν αντέδρασε, ο νεαρός άρχισε να του φωνάζει.

Όταν ο άνδρας –και κανένας άλλος – δεν αντέδρασε, ο νεαρός άρχισε να του ρίχνει σφαλιάρες. Σαν αυτές που του έριχναν οι φίλοι του στο σχολείο.

Όταν ο άνδρας –και κανένας άλλος – δεν αντέδρασε, ο νεαρός άρχισε να τον φτύνει.

Όταν ο άνδρας –και κανένας άλλος – δεν αντέδρασε, ο νεαρός πήρε από το διπλανό κάδο ένα κομμάτι ξύλο, απομεινάρι ενός επίπλου και του έριξε μία στα γόνατα.

Και κάποιος αντέδρασε. Ο Πέτρος βγήκε από το αμάξι του λίγο πιο πίσω, περπάτησε προς το μέρος του νεαρού και τον χτύπησε με τη γροθιά του. Το ξύλο συνεχίστηκε για λίγη ώρα μέχρι που πέρασε ένα περιπολικό (ακάλεστο – εντελώς τυχαία) από μπροστά τους και τους σταμάτησε.
Ο Πέτρος πήγε στο τμήμα για να δώσει κατάθεση.
Ο άνδρας με το σκουρόχρωμο δέρμα είναι παράνομα στη χώρα.
Ο νεαρός. Ξέρω κι εγώ; Που να ξέρω. Μπορεί και να του είπαν ευχαριστώ στο τμήμα. Μπορεί και όχι.


«Ωχ ρε γαμώτο, ρε Πέτρο, τον έμπλεξες τον άνθρωπο. Είναι και παράνομος στη χώρα.»
«Ε βέβαια, γι’ αυτό δεν αντιδρούσε. Άντε μετά να τρέχεις να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.»


Η παραπάνω ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Και υποθέτω δεν είναι τίποτα σε σχέση με το τι συμβαίνει συνολικά. Δεν ξέρω γιατί ένοιωσα την ανάγκη να το μεταφέρω. Ίσως επειδή το ένστικτό μου, μου λέει πως αν ήμουν στη θέση του Πέτρου θα έκανα το ίδιο και θέλω να ζητήσω συγνώμη γιατί δεν πιστεύω στη βία.
Φυσικά το μυαλό μου, μου λέει ότι θα έπρεπε να έχω πάρει απλά την αστυνομία. Ή απλά θα έπρεπε να πάρω τον άνδρα στο αυτοκίνητό μου, μακριά από τα σκατά αυτής της χώρας. Πάντως ρε γαμώτο (νομίζω) θα έκανα κάτι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s