Γαμημένο life style

Η ψηλή εντυπωσιακή κυρία, με τα ξεθωριασμένα ίσια καστανά μαλλιά και το ξερακιανό πρόσωπο, έριχνε κλεφτές ματιές σε όσους περίμεναν από πίσω της στην ουρά του ταμείου του μεγάλου σούπερ μάρκετ που αντί για ράφια είχε κούτες. Είχε αρχίσει να νοιώθει άβολα γιατί η ουρά από πίσω της μεγάλωνε συνεχώς και η αναθεματισμένη η ταμίας δεν έκανε ούτε  πιο γρήγορα, ούτε και πιο διακριτικά.

«Πάει κάνας μήνας τώρα που αγοράσατε το προϊόν που θέλετε να επιστρέψετε ε;» είπε η ταμίας φωναχτά. Η γυναίκα δε μίλησε, απλά έγνεψε θετικά με το κεφάλι της.

«Το ποσό που θα σας επιστρέψουμε είναι 2 ευρώ και 98 λεπτά. Να το αφαιρέσω από τα ψώνια σας τώρα;» συνέχισε το ίδιο φωναχτά η ταμίας. Ξανά η γυναίκα έγνεψε καταφατικά.

Ο νεαρός από πίσω της κοίταζε το κινητό του στην προσπάθειά του να μην την κάνει να ντραπεί κι άλλο.  Ποιος άνθρωπος επιστρέφει κάτι μετά από 1 μήνα για να πάρει πίσω 2,98 ευρώ σκέφτηκε και συνέχισε να κοιτάει το κινητό του.

Η ουρά μεγάλωνε. Κανείς δε γκρίνιαζε για την καθυστέρηση.

Η ταμίας έβγαλε κάτι χαρτιά έξω, άρχισε να σημειώνει διάφορα και στο τέλος της είπε να υπογράψει.

«Είμαστε εντάξει τώρα. Το σύνολό σας είναι 16 ευρώ και 30 λεπτά.» είπε η ταμίας.

Η γυναίκα έβγαλε έξω ένα (τύπου) Louis Vuitton πορτοφόλι και άρχισε να μετράει τα χρήματά της. Πρώτα έβγαλε το δεκάευρω, μετά έξι ευρώ σε 2ευρα και τέλος 30 λεπτά σε 5λεπτα.

Ο νεαρός είχε σηκώσει το κεφάλι του αυτή τη φορά. Κοιτούσε το πορτοφόλι. Τα χρήματα. Τα ψιλά. Το πρόσωπό της που ήταν κόκκινο και έδινε λίγο χρώμα στη θλίψη της.

Η κυρία πλήρωσε, έβαλε το (τύπου) Louis Vuitton στην τσάντα και από μέσα έβγαλε μερικές χρησιμοποιημένες σακούλες σούπερ μάρκετ. Έβαλε μέσα τα ψώνια της και έφυγε.

«Γαμημένο life style» μονολόγησε ο νεαρός κοιτάζοντάς την να απομακρύνεται.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s