Μεγάλες Αδικίες Του Κόσμου: Η Ταραμοσαλάτα

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αναρωτηθείς βαθιά μέσα σου πόσο σου αρέσει η ταραμοσαλάτα. Δεν έχει σημασία αν είναι με κόκκινο ή με λευκό ταραμά, σημασία έχει να σου αρέσει πραγματικά. 

Αν ΑΓΑΠΑΣ την ταραμοσαλάτα, τότε πιστεύω ότι θα βρεις τούτο εδώ το ποστ αρκετά ενδιαφέρον. Αν πάλι όχι, τι να σου πω..αφού δεν σου αρέσει η ταραμοσαλάτα τι μένει πια για τους δυο μας να κουβεντιάσουμε; 

Έχω το εξής πρόβλημα, ταραμοσαλάτα τρώω σχεδόν αποκλειστικά την Καθαρά Δευτέρα. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Είμαστε σύγχρονο κράτος και δεν είναι δυνατόν στο έτος 2012 να σερβίρουν ταραμοσαλάτα τα εστιατόρια μόνο την Καθαρά Δευτέρα. Ακόμα και στις περισσότερες ψαροταβέρνες δηλαδή, οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία δεν έχουν. Αλλά το γράφουν στον κατάλογο. ΓΙΑΤΙ φιλαράκι το γράφεις στον κατάλογο; Γιατί δηλαδή να δημιουργείς ελπίδες στον κόσμο και μετά να τον απογοητεύεις; Ε; 
Και θα μου πεις, καλά, αφού σου αρέσει τόσο πολύ γιατί δεν μαθαίνεις να φτιάχνεις; Θα σου πω γιατί..Αν δεν το ξέρεις, η ταραμοσαλάτα πρέπει να έχει κοντά στις 6.980 θερμίδες ανά κουταλιά. Και αν σκεφτείς ότι εγώ μπορώ να φάω ένα μπολ μόνη μου, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μάθω να φτιάχνω. Θα μπορούσα πάλι να αγοράσω έτοιμη από ντελικατέσενδεκαεφτά κλπ, αλλά είναι χάλια. 
Καταλαβαίνεις λοιπόν την αδικία; Άμα ζητήσεις τυροκαφτερή έχουν, αν ζητήσεις μελιτζανοσαλάτα έχουν, αν ζητήσεις σκορδαλιά έχουν, αν ζητήσεις τζατζίκι έχουν. Αυτή την προκατάληψη με την ταραμοσαλάτα δεν την καταλαβαίνω, και πραγματικά πιστέυω ότι είναι ένα ζήτημα που πρέπει να σε απασχολήσει αγαπητέ αναγνώστη. 

Ας αρχίσουμε το 2012 κάνοντας τη διαφορά. Πάλεψε κι εσύ για την ταραμοσαλάτα σου. Φώναξε. Κάνε σαματά. Απαίτησε κι ΕΣΥ ταραμοσαλάτα στα εστιατόρια της Ελλάδας. 

Taramosalata

Advertisements

One thought on “Μεγάλες Αδικίες Του Κόσμου: Η Ταραμοσαλάτα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s