Τι έμαθα από την ανακαίνιση

 

Πρόσφατα όπως πιθανόν ήδη κάποιοι ξέρουν άλλαξα τα κουφώματα στο σπίτι μου γιατί με τα παλιά ήταν σαν να κάνω camping. Το πλάνο ήταν να αρχίσει το έργο στις 7/12 και να τελειώσει 10/12 Παρασκευή. Το έργο τελικά ξεκίνησε 11/12 Σάββατο, με το που άλλαξε δηλαδή ο καιρός και άρχισε να χιονίζει επειδή φυσικά είμαι κατσίκι. Σήμερα 16/12 το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι τα πράγματα δεν πήγαν as planned. Το σπίτι μου είναι μπουρδέλο από άκρη σε άκρη και κάθε φορά που γυρνάω από τη δουλειά, πρέπει να κάθομαι να σκουπίζω και να σφουγγαρίζω. Θα μου πεις, εντάξει, κουφώματα αλλάζουν, τι περίμενες; Περίμενα να τελειώσουν πρώτα το μπροστινό μέρος του σπιτιού για να καθαρίσω και να μπορώ να ζήσω like people και μετά να κάνουν το πίσω μέρος. Τέλος πάντων. Δεν πειράζει ,θυμήθηκα τότε που ήμουν μικρή και έπαιζα στα χώματα. Α, αυτό που ξέχασα να πω είναι ότι τα κουφώματα, 13 το σύνολο μαζί με τα σχετικά παντζούρια τα έφεραν στο σπίτι μου στις 7/12, πράγμα που σημαίνει ότι 4 μέρες απλά είχα ένα απροσπέλαστο σπίτι γιατί ήταν όλα μέσα στο χολ. Ας καταλήξω όμως τώρα… Τι έμαθα από την ανακαίνιση.

Photo1


·         Μην κάνεις ανακαίνιση. Δεν υπάρχει λόγος. Πούλα το, το ρημάδι και πάρε ένα καινούριο. 

·         Μην υπολογίζεις ότι θα κοιμηθείς κατά τη διάρκεια. Σε κανέναν άνθρωπο, ό,τι και να έχει κάνει στη ζωή του, δεν αξίζει να ξυπνάει από το θόρυβο της εξαγωγής κουφωμάτων. Σε κανέναν. 

·         Μην κάνεις σχέδια. Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο εργάτης χαμογελάει. Ο χρόνος κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης είναι κάτι ιδιαίτερα σχετικό. Συγνώμη, όχι σχετικό. Ανύπαρκτο. 

·         Μην πιστεύεις τίποτα. Οι εργάτες είναι ψεύτες. Σου λένε «ναι, στο δρόμο είμαι, έρχομαι» ενώ είναι στο σαλόνι τους και πίνουν καφέ και ακούγεται από μέσα ο Παπαδάκης. 

·         Να είσαι έτοιμος για τα χειρότερα. Οι εργάτες δεν έχουν έλεος. Μπαίνουν στο μπάνιο για να αλλάξουν το παράθυρο και μπορεί να πατήσουν πάνω στην οδοντόβουρτσά σου. Απλά δεν τους ενδιαφέρει. 

·         Μην διαφωνήσεις ποτέ με εργάτη, όσο δίκιο και να έχεις. Μην του πεις τίποτα. Θα σε πλακώσει στη δικαιολογία, θα το πάρει προσωπικά, θα αρχίσει να φωνάζει ότι δεν εκτιμάς  τη δουλειά του, την κούρασή του, την αγάπη του για την τέχνη του, θα βάλει τα κλάματα και μετά θα κρατάει μούτρα. (true story, εκτός από τα κλάματα) 

·         Και τέλος, Μην κάνεις ανακαίνιση. Δεν υπάρχει λόγος. Πούλα το, το ρημάδι και πάρε ένα καινούριο. (ναι, το ξαναείπα αυτό. Επίτηδες είναι)

 

Photo2

 

 

 

10 thoughts on “Τι έμαθα από την ανακαίνιση

  1. χαχαχαχαχαχαχαχα… Πόσο σε καταλαβαινω δε φανταζεσαι… (πρωην παθών με αλλαγή σε κουφωματα, υδραυλικα, ηλεκτρολογικά και γκρεμισμα τοιχου.)

    Y.Γ. Αν αποφασισεις να κάνεις ανακαίνιση, κάντην το Πάσχα. Μαζι με τη βδομάδα των Παθών για να συμπνέει ο κόσμος με την ψυχική σου κατάσταση. 😛

  2. Ωωωχχχ… καλό κουράγιο σοφό πτηνό 🙂 Ελπίζω τουλάχιστον να κάνεις Χριστούγεννα (άντε, αν όχι, τότε Πρωτοχρονιά τουλάχιστον) με καινούργια κουφώματα!!! Καλό κουράγιο είπα;

  3. @Sourotiri δεν ξέρω…μπορεί να βαριέμαι να το καθαρίσω και να πάω πουθενά αλλού για χριστούεγννα & πρωτοχρονιά 😉

    @dialo εσύ φταις που δεν τους έχεις βάλει στη θέση τους ακόμα.

  4. είσαι πολύ λάρτζ.. κάνεις τον κόσμο να γελάει περιγράφοντας τον πόνο σου;

  5. Pingback: Κεφαλάρι από παντζούρια (χάου πρωτοτύπικ) | Just DIY_

  6. Pingback: Κεφαλάρι από παντζούρια (χάου πρωτοτύπικ) - Just DIY

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s